Dentálhigiénia

Ahhoz, hogy a fogak sokáig egészségesek maradjanak nagyon fontos a megfelelő tisztítás, a dentálhigiénia. A fogakon megtapadt plakkréteg sok baktériumot tartalmaz. Ha ezeket nem távolítjuk el ínybetegség, fogágybetegség, és a fogak szuvassága következik be.

Fogtisztítás professzionálisan

A fogak professzionális tisztítása fogorvosi rendelőben, jól képzett szakemberek segítségével történik.

A kezelés menete:

1.Ultrahangos fogkőeltávolítás

A fogak felszínére tapadt lepedéket és megkövesedett baktériumtelepeket ultrahangos depurátorral távolítja el a fogorvos. Ez a készülék eltávolítja a fogkövet a fogak felületéről úgy, hogy közben vízzel hűti a fogakat. Az ultrahang a fogzománcban nem okoz károsodást. A kezelés nem fájdalmas, de igény esetén érzéstelenítésben is történhet a fogkő eltávolítása.

2.Homokgyöngy kezelés inrtaoralis homokfúvó segítségével

A kezelés során nagy nyomású vízsugárral történik a tisztítópor fogfelszínre való fújása. A tisztítópor kálcium karbonát (mészkő) és ásványi sók keveréke. A tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket(kávé, tea, cigaretta, mesterséges színezőanyagok), foglepedéket.

3.Polírozás

A polírozás egy speciális polírozó pasztával történik, amely különböző ízekben érhető el rendelőnkben. Célja az, hogy simává tegye a fog felületét. A lepedék így nehezen tapad meg rajta és a teljesen sima, tiszta fog felszínén kisebb eséllyel képződik fogkő.

A kezelés után a fogzománc visszanyeri eredeti színét.

4.Tanácsadás

Tanácsokkal látjuk el pácienseinket a szájegészségével kapcsolatban. Bemutatjuk a fogköztisztító kefék és fogselymek megfelelő használatát. Tanácsot adunk, hogy milyen fogkrémet használjon.

Jelentkezzen be fogorvosi rendelőnkbe szájhigiénés kezelésre!

Dentálhigiénia, fogtisztítás

Dentálhigiénia, fogtisztítás